Látás prosztatarákban, Prosztatarák tünetei és kezelése

látás prosztatarákban

Prosztatarák tünetei és kezelése

Húsz nő ölelő karja a prosztatarákot távol tartja Origo A tanulmány szerint minél több női partnerrel fekszik le egy férfi, annál kisebb eséllyel fog prosztatarákban elhunyni. A meleg férfiak már nem ilyen szerencsések.

látás prosztatarákban

Huszonnyolc százalékkal ritkábban alakult ki prosztatarák azoknál a férfiaknál, akik legalább húsz nővel lefeküdtek életükben — erre a meglepő következtetésre jutott a kanadai Montreali Egyetem és az Armand Frappier Intézet INRS közös tanulmánya, amelyről a Cancer Epidemiology című rákkutató szaklapban számoltak be.

Ebben férfival látás prosztatarákban ki a szexuális életre vonatkozó kérdőívet. A résztvevők közül főt diagnosztizáltak prosztatarákkal szeptembere és augusztusa között. A résztvevők másik fele, férfi egészséges volt, ők alkották a kontrollcsoportot.

Látás prosztatarákban

Húsz női partner az egészséges prosztata titka? Nem meglepő módon a prosztatarákban szenvedő férfiaknál kétszer nagyobb volt az esélye annak, hogy volt rákban szenvedő hozzátartozójuk.

látás prosztatarákban

Ugyanakkor a kutatók bizonyítékokat találtak arra, hogy a szexuális partnerek száma befolyásolja a rák megjelenését. A szűz férfiaknál például kétszer nagyobb volt a prosztatarák kialakulásának kockázata, mint azoknál, akik már legalább voltak nővel egyszer életükben. A túlélési esélyek a női partnerek számával látás prosztatarákban.

Húsz nő ölelő karja a prosztatarákot távol tartja

A több mint húsz nőt elfogyasztó látás prosztatarákban további huszonnyolc százalékkal csökkent a prosztatarák kialakulásának veszélye, ráadásul annak agresszív fajtája tizenkilenc százalékkal kisebb valószínűséggel jelent meg. A kutatók szerint a védelmező hatás abban nyilvánul meg, hogy a prosztata váladékában található rákkeltő anyagok gyakrabban ürülnek.

Érdekesség, hogy a férfi életkora az első szexuális kapcsolat látás prosztatarákban során, illetve az időközben elkapott nemi betegségek száma nem befolyásolta a prosztatarák kialakulásának kockázatát. Meglepő módon azonban a kutatásban résztvevők közül csupán tizenkét százalék esett át valamilyen nemi betegségen.

látás prosztatarákban

A melegek nem ilyen szerencsések Ami jót tesz a heteroszexuálisoknak, az káros a homoszexuálisok számára. A több mint húsz férfivel szexuális kapcsolatot létesítő férfiaknál ugyanis kétszer gyakrabban jelent meg a prosztatarák, mint azoknál, akik nem létesítettek kapcsolatot azonos nemű személlyel, vagy csak egy állandó férfi partnerük van.

Szemfenék vizsgálat

További érdekesség, hogy ezekben az esetekben a kevésbé agresszív rákos megbetegedés jóval gyakrabban fordult elő. A melegeknél tapasztalható jelenség okát még nem ismerik a szakértők. A Parent, Rousseau, és Spence által publikált kutatás az első, amely a női partnerek száma és a prosztatarák között kapcsolatot talált.

látás prosztatarákban

Parent szerint ugyanakkor még nem tartunk ott, hogy hivatalos egészségügyi ajánlás legyen a nők korlátlan habzsolása.

Lásd még