Látásélességi mutatók

Fogalomtár – Ki-Látás Közhasznú Alapítvány

Mindig figyelnie kell.

  • Hagymacseppek a látás javítása érdekében
  • Online szemvizsgálat dioptriában
  • Letöltési táblázat a látásélesség meghatározásához Látás és világítás.
  • Csepp a látás asztigmatizmusa miatt
  • Látás milyen káros tényező 2 Bevezetés A tompalátás A tompalátás, görög eredetû nevén ambylopia, az élet elsõ éveiben kialakuló olyan állapot, amelyben az érintett szem látásélessége úgy csökkent, hogy nincs kimutatható strukturális szervi ok sem a szemben, sem a látóidegben, illetve látópályában, vagy a szervi okok nem állnak arányban a látásélesség csökkenésével.
  • Látásélesség 0,1–0,3
  • Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik.

A szemészet orvoshoz való utazásnak minden ember életében rendszeres foglalkozássá kell válnia. Ezt a technikát használják a látásélesség meghatározására.

A ház látásának mérésére vonatkozó utasítások csatolva vannak. Megjelent az imbf. Vizsgálat táblázat nyomtatás A4 - Cseppek Helyezze el a lapot úgy, hogy a A szem és az asztal közötti távolság 2,5 méter. Kapcsolja be a helyiségben a jó világítást, az asztalt egyenletesen meg kell világítani.

Az ebben a sorozatban a 12 jelek azonosítottak: a betűk és gyűrűk egy rés, amely, kezdve a felső sortól az alsó fokozatosan csökken. Mi a látásélesség és hogyan teszteltük Sivtsev asztalán? A látásélesség az ember képességeszemek, hogy megkülönböztessenek két pontot, amelyek egymástól bizonyos távolságra vannak.

Sivtseva táblázat - a legjobb asszisztens az emberi látás diagnózisában

A Sivtsev-tábla úgy lett megtervezve, hogy ez a digitális mutató meghatározható. Vannak olyan helyzetek, amikor az ember látásaannyira fejlett, hogy súlyossága 1,2 vagy 1,5, illetve 3,0 lehet. Míg különböző szem betegségek esetén, például a látáskárosodás vagy a látásélességi mutatók, az asztigmatizmus vagy a glaukóma, a rendellenességek 0,5 vagy 0,05 lehetnek.

Gyakran a látásélesség leírása a következőszázalékok. Nem olyan könnyű lefordítani a mutatók százalékos látásélességi mutatók és vissza.

Látásélesség 1.0 mi ez

Ez a speciális Sivtsev táblázat - a bal és a jobb oldali oszlopok méretei a csekk számított eredményei. Hogyan ellenőrizzük a Sivtsev-táblázat látásélességét? Különböző nyomólemezek standard készleteA méret 12 sorba van sorolva.

  1. Látásélesség mi ez
  2. Mi a látásélesség? A meghatározandó táblázatokKompetensek az egészséggel kapcsolatban az iLive-n

Minden alsó sor kisebb, mint a felső. A vizsgálatot jó megvilágítású helyiségben kell végrehajtani.

Olvasási beállítások

Ezt egy különleges lámpa biztosítja, amely az asztalra irányul, és szétszórtan világít. A vizsgáltól 5 méterre van Sivtsev nézete.

látási eredmény 2 5 szemész rövidlátásról és rövidlátásról

A páciens kényelmesen ül, és felváltva a jobb és a bal szemét becsukja, olvassa el az asztalról levéleket. Látásélességi mutatók megáll a fenti sorok bármelyikénél, akkor a látásélességet a táblázat jobb oldalán lévő mutatók határozzák meg.

Letöltési táblázat a látásélesség meghatározásához

Most pedig arról, hogyan kell gondoskodniSivtsev asztala. Két fénycső között helyezkedik el, így a megvilágítás elérheti a lumenet.

A látásfüzetek élettanának ingyenes letöltése a a látásélesség látásélességi mutatók jobb, mint a látótávolság 0,3; b a látómező határainak egyoldalú koncentrikus szűkítése 40 ° -nál kisebb, de 20 ° -nál kisebb rögzítési ponttól; Ezen túlmenően, amikor a fogyatékossági csoportról döntünk, figyelembe veszik a betegben jelen lévő összes betegséget. Látásukat a mindennapi életben felhasználják. Alig látókról beszélünk, ha a látásélesség 0,02 és 0,04 között van mindkét szemen. Nagytárgylátók a 0,1 látásélességűek.

Az asztal alsó széle a padlóról cm magasságban legyen. A beteg kényelmesen ül, egyenesen tartja a fejét, mindkét szem szemhéja látásélességi mutatók van normális helyzetben.

gyógyszereket jelent a látás javítására a látás romlott szédülés

Az egyik szemhez egy speciális fehér csappantyú van. Ugyanakkor az alsó sorból indulnak, és fokozatosan nagyobb jelekké válnak. Ha egy vagy több karaktert nem ismernek fel - hiányos látásélesség.

gyakorlatok a látás javítására glaukómában magas koleszterinszintű látás

A látásélesség meghatározásához 0,1-nél kevesebb beteg fokozatosan megközelíti az asztalt 0,5 m-enként, amíg meg nem tudja azonosítani a tábla jeleit. Jegyzetek a Sivtsev-táblában Az orosz betű betűin kívül ezt is láthatjaKét további oszlop van jelölve a D és V betűs latin betűkkel.

A látásélesség: a látásélesség ellenőrzése

A V-oszlopban szereplő számok a látásélesség numerikus jellemzői, ha ezt a sort látásélességi mutatók ellenőrzött személy elolvassa 5 méteres távolságban.

Milyen egyéb asztalt használnak a szemészetben? Mivel a látás nagyon fontos embera jó állapotban tartható képesség számos szemészeti módszert alkalmaz, amelyek lehetővé teszik, hogy valódi képet adjanak a szem állapotáról.

Stagnáló születési és magas halálozási mutatók

A látásélesség ellenőrzése - ez azért jött létreSivtseva tábla ahogy egyes forrásokban hívják. Orlova is használja a táblázatot a gyermekek számára, ahol a betűk helyett képek csillag, gombából, egy ló, egy vízforraló, egy repülőgép, kacsa, elefánt, gép, halszálkás.

milyen életkorig romlik a látás szemcsepp nevek a látás javítása érdekében

A látás kontrasztjának ellenőrzése - erre a célra a Golovin táblát hozták létre. Ennek eredményeképpen a vizsgálat meghatározza, hogy a látás normális-e a szemek látják, hogy a két háttér azonos betűkkel rendelkezik.

A teljesen vakok és az aliglátók között mégis hatalmas különbség van, hiszen az aliglátók fizikálisan látnak, ha ez a látás ugyan kis mértékű is. E kis látásmaradvány nagy segítséget nyújt számukra a mozgásban, tájékozódásban, a mindennapi életben, viszont kevés ahhoz, hogy a síkírás-olvasást elsajátítani, vagy azt használni képesek legyenek. Ezen belül megkülönböztetünk fényérzékenyeket, nagytárgylátókat és ujjolvasókat.

Látásélességi mutatók vörös alapon az egyik sor betűje élesebb, mint a zöld, akkor a myopia fordul elő, éppen ellenkezőleg, a hyperopia. A legmagasabb az asztigmatizmus vizsgálataelterjedt a Siemens csillagának tesztje. A vizsgálat lényege, hogy egy normál látású személy látja az ábrán lévő vonalakat, amelyek a középső elérése spirál a látás javításához elmosódnak vagy átfedik egymást.

A vonal közepén ismét jól láthatóvá válnak.

Lásd még