Látássérült füzet

látássérült füzet

Facebook Ki a látássérült?

látássérült füzet legjobb látásélességi teszt

A látásmaradvány mértéke alapján a látássérültek három csoportját különböztetjük meg: Vakok, akik nem rendelkeznek látásmaradvánnyal, akiknek látásteljesítménye vízusa 0, fényt sem érzékelnek. Aliglátók, akik látásteljesítménye 0,1 között van ép látás: 1 Aliglátók látássérült füzet, ujjolvasók,akiknek szemüveggel korrigált látásélessége 0,1-ig terjed és a Csapody VII.

A 0,1-nél kevesebb látást is jól lehet hasznosítani, de az aliglátók már a tapintásos ismeretszerzésre is rászorulnak. Annak megítélésére, hogy ez a minimális látásmaradvány mihez elég és mihez kevés, a vízus ismerete nem elegendő.

látássérült füzet refractive error (myopia hyperopia astigmatism)

A retina felbontóképességén kívül egyéb tényezők is befolyásolják a látásteljesítményt. Akik nagy tárgyak foltjait tudják csak érzékelni és lokalizálni, gyakorlatilag vakoknak tekinthetők.

látássérült füzet hogyan veszíthette el a látását

Ez a csekély látásmaradvány a tájékozódás és a közlekedés szempontjából ugyan látássérült füzet érték, de pedagógiai szempontból kevésbé hasznosítható. Számukra a tapintó Braille olvasás és írás lehet a tanulás és a művelődés eszköze.

látássérült füzet látás a regulontól

A gyengénlátók látásvesztesége nagyfokú, mégis látó típusú életmódot folytatnak. Elsősorban képességeik kibontakoztatásában, az látássérült füzet és a képzésben szorulnak segítségre.

látássérült füzet asztali látásvizsgálat

Egy százalék.

Lásd még