Látássérült funkciók, Látássérült funkciók.

látássérült funkciók

Üzenetkezelő rendszer vak és látássérült felhasználók részére mobil eszközökön Napjainkban nagymértékben elterjedtek a telefonok piacán az ún.

A piac mai állása szerint ezeken a készülékeken többségben Google Android operációs rendszer található. Ilyen funkciók lehetnek pl.

látássérült funkciók farkaslátás jellemzői

További problémákat okoz a vak és gyengén látó felhasználó számára az érintőképernyő megfelelő kezelése is, hiszen a billentyűzettel rendelkező telefonokkal ellentétben, ebben az esetben látássérült funkciók egy tenyér méretű felület áll rendelkezésére. Ezek látássérült funkciók megoldást jelenthet egy olyan rendszer fejlesztése, amely mesterséges szövegfelolvasó és beszédfelismerő segítségével egy olyan környezet valósít meg, amely lehetővé teszi a vak és látássérült felhasználó számára, hogy a készüléken található SMS, MMS és e-mail funkciókat maradéktalanul tudja használni.

A rendszer középpontjában a szövegfelolvasó, un.

látássérült funkciók látáskorrekciós ár

A TTS motor lehetőséget nyújt szöveges tartalmak felolvasására, ill. Az említett funkciók mellett fontos lenne egy olyan felhasználói felület kialakítása is, amely az említett célközönség számára kényelmes megoldást nyújt a rendszer látássérült funkciók, pl.

Dolgozatomban egy ilyen rendszerrel kapcsolatos kutatási és fejlesztési munkákat mutatom be.

látássérült funkciók az agy lebenye a látásért felelős

Lásd még