Szembetegség hyperopia

szembetegség hyperopia

Impresszum Távollátás hypermetropia Távollátás olyan fénytörési hiba, amely esetén a szem törőközegein áthaladó fénysugarak az éleslátás helye helyett a az ideghártya retina mögött találkoznak.

szembetegség hyperopia

Ennek a leggyakoribb oka a szemgolyó átlagosnál rövidebb volta, de a háttérben lehet a szem átlagosnál kisebb törőereje pl. A páciensek közelre nézéskor homályosan látnak, vagy kancsalítanak, ilyenkor folyamatosan szembetegség hyperopia a szemüket, ami szemfáradtságot, ill.

Nagyfokú távollátás esetén a látóélesség közelre és távolra egyaránt rossz.

szembetegség hyperopia

Bizonyos esetekben különösen gyermekek esetében a szem jól tud kompenzálni, és a páciens nem észlel látásproblémát. Az életkor előrehaladtával, ahogy a szem közeli alkalmazkodóképessége csökken, a távollátás romolhat.

szembetegség hyperopia

A hypermetropia családon belül öröklődhet. Ezen kívül a hajlamosító tényezők közé tartozik a terhesség alatti anyai dohányzás, koraszülöttség, és alacsony születési súly. A távollátást rutin szemészeti vizsgálat során diagnosztizáljuk és leggyakrabban szemüveggel vagy kontaktlencsével korrigáljuk.

szembetegség hyperopia

Ezen kívül, miután a látásromlás megállt, látásjavító műtét is mérlegelhető. Facts about myopia. National Eye Institute.

szembetegség hyperopia

Lásd még