Szemcsepp gyógyszer

szemcsepp gyógyszer

Betegtájékoztató 1.

TOBREX 3 mg/ml oldatos szemcsepp

Milyen típusú gyógyszer a Precisa szemcsepp és milyen betegségek esetén alkalmazható? A Precisa szemcsepp két hatóanyagot tartalmaz: latanoprosztot és timololt. A latanoproszt a prosztaglandin-analógok csoportjaként ismert gyógyszercsoportba tartozik.

hogy a torna hogyan javítja a látást lehet-e cseppekkel gyógyítani a rövidlátást

Szemcsepp gyógyszer timolol a béta-blokkolók csoportjába tartozik. A latanoproszt hatását a szem belsejében felhalmozódó folyadék véráramba történő természetes elfolyásának fokozása révén fejti ki. A timolol hatását a szemben a folyadékképződés csökkentése révén fejti ki. A Precisa szemcsepp az úgynevezett nyitott zugú glaukóma zöldhályogilletve megnövekedett szembelnyomás szemcsepp gyógyszer, a szembelnyomás csökkentésére javasolt gyógyszer. Mindkét állapot a szembelnyomás emelkedésével hozható összefüggésbe.

A tartós szembelnyomás-emelkedés látáskárosodáshoz vezethet.

TALEUM 20 mg/ml oldatos szemcsepp

Kezelőorvosa más gyógyszerekkel való kezelés hatástalansága esetén írja fel Önnek a Precisa szemcseppet. Tudnivalók a Precisa szemcsepp alkalmazása előtt A Precisa szemcsepp felnőtt férfiak és nők esetében beleértve az időskorúakat is alkalmazható. Ne alkalmazza szemcsepp gyógyszer Precisa szemcseppet: - ha allergiás a latanoprosztra, a timololra, béta-blokkolókra vagy a gyógyszer 6.

Ha úgy gondolja, hogy a fentiek közül bármelyik vonatkozik Önre, kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt elkezdi alkalmazni a Precisa szemcseppet. Figyelmeztetések és óvintézkedések A Szemcsepp gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. Tájékoztassa kezelőorvosát, ha az alábbiak jelenleg fennállnak vagy a múltban előfordultak Önnél: - koszorúér-betegség jellemző tünetei a mellkasi fájdalom, mellkasi szorító érzés, légszomj vagy fulladásPrinzmetal-angina mellkasi szorító érzés nyugalombanszívelégtelenség, alacsony vérnyomás.

Tájékoztassa orvosát sebészeti beavatkozás előtt, ha Ön Precisa szemcseppet alkalmaz, mivel a timolol megváltoztathatja az általános érzéstelenítés során alkalmazott gyógyszerek hatását. Ha kötőhártya-gyulladást szem bevörösödését és szemirritációt tapasztal, illetve szemcsepp gyógyszer szem- vagy szemcsepp gyógyszer, bőrkiütés vagy viszketés alakul ki a szemében és a szeme körül, azonnal forduljon a kezelőorvosához.

Az ilyen tünetek allergiás reakció következményei lehetnek. Kontaktlencse használata Amennyiben Ön lágy kontaktlencsét visel, fontos, hogy a szemcsepp használata előtt távolítsa el a kontaktlencséket, és ne tegye vissza őket a szemcsepp használata után 15 percig, mivel a tartósítószerként alkalmazott benzalkónium-klorid elszínezheti a kontaktlencséket.

Gyermekek és serdülők A készítmény biztonságos alkalmazását és hatékonyságát gyermekek és serdülők esetében még nem igazolták. Egyéb gyógyszerek és a Precisa szemcsepp A Precisa szemcsepp hatással lehet az Ön által alkalmazott más gyógyszerekre, illetve a Precisa szemcsepp hatását befolyásolhatja más egyéb, Ön által szedett gyógyszer, beleértve a zöldhályog glaukóma kezelésére alkalmazott egyéb szemcseppeket is.

Közölje orvosával, ha vérnyomáscsökkentőt, szívgyógyszert vagy cukorbetegség kezelésére szolgáló gyógyszereket alkalmaz vagy tervez alkalmazni.

Az allergiás nátha gyógyszeres kezelése A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül szemcsepp gyógyszer készítményeket is. Ha egynél több szemészeti készítmény használ, a gyógyszereket legalább perces időközzel alkalmazza. Terhesség és szoptatás Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléshez szükséges képességekre A többi szemcsepphez hasonlóan az átmeneti homályos látás és egyéb látási zavarok befolyásolhatják a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességet.

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről. Különösen fontos, hogy tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha az alábbi gyógyszerek bármelyikét szedi: - prosztaglandinok, prosztaglandin-analógok vagy prosztaglandin-származékok - béta-blokkolók - adrenalin - magas vérnyomás kezelésére alkalmazott gyógyszerek, mint a szájon át szedendő kalciumcsatorna-blokkolók vagy guanetidin; szívritmuszavarban alkalmazott antiaritmiás gyógyszerek, digitáliszglikozidok vagy paraszimpatomimetikumok - antidiabetikumok cukorbetegségben alkalmazott készítmények szemcsepp gyógyszer kinidin szívproblémák és a malária egyes típusainak kezelésére alkalmazzák - antidepresszánsok, mint szemcsepp gyógyszer a fluoxetin és a paroxetin.

A Precisa egyidejű alkalmazása étellel és itallal Szokásos étkezések, ételek és italok nem befolyásolják azt, hogy mikor vagy hogyan kell alkalmaznia a Precisa szemcseppet.

PRECISA 0,05 mg/ml + 5 mg/ml oldatos szemcsepp

Terhesség, szoptatás és termékenység Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége, vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. Ne alkalmazza a Precisa szemcseppet, ha Ön terhes, kivéve, ha kezelőorvosa szerint erre valóban szükség van. Nem javasolt a Precisa szemcsepp alkalmazása alatt a szoptatás, mert a gyógyszer átjuthat az szemcsepp gyógyszer.

A készítmény hatóanyagai nem befolyásolják a női vagy férfi termékenységet.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szemcsepp gyógyszer képességekre A Precisa szemcsepp becseppentés után rövid ideig homályos látást okozhat. Ha ezt tapasztalja, ne vezessen szemcsepp gyógyszer, illetve ne kezeljen gépeket, amíg látása újra ki nem tisztul. A Precisa szemcsepp benzalkónium-klorid nevű tartósítószert tartalmaz Ez a gyógyszer kb.

A benzalkónium-klorid felszívódhat a lágy kontaktlencsékbe, és megváltoztathatja a kontaktlencsék színét. A gyógyszer alkalmazása előtt el kell távolítania kontaktlencséjét, amit csak 15 perccel az alkalmazás után tehet vissza. A benzalkónium-klorid szemirritációt is okozhat, különösen akkor, ha szemszárazságban vagy a szaruhártya a szem elülső részén található áttetsző réteg rendellenességében szenved.

Beszéljen kezelőorvosával, ha szokatlan vagy szúró érzést, illetve fájdalmat tapasztal a szemében a gyógyszer alkalmazását követően. A Precisa szemcsepp foszfátpuffert tartalmaz Ez a gyógyszer kb. Ha az Ön szaruhártyája a szem elülső részén található áttetsző réteg súlyosan károsodott, a foszfátok nagyon ritkán homályos szemcsepp gyógyszer okozhatnak a szaruhártyán a kezelés során felhalmozódó kalcium miatt.

Hogyan kell alkalmazni a Precisa szemcseppet? A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. A megfelelő adagolást és a kezelés időtartamát a kezelőorvosa állapítja meg.

A készítmény ajánlott adagja felnőtteknek beleértve az időseket is naponta 1 × 1 csepp az érintett szem ek be. Az adag ne haladja meg a demotivátor rossz látás egy cseppet szemenként.

Viszont, ha az alábbiak igazak: nincsenek az orral kapcsolatos tünetek, csak az egyik szem érintett, a látás befolyásolt, akkor nem lehet biztos abban, hogy a szem allergiás állapotától szenved, és a készítmény alkalmazása előtt orvoshoz kell fordulnia. Amennyiben kérdése van a gyermekeknél történő alkalmazással kapcsolatban, forduljon gyógyszerészhez vagy gyermekorvoshoz.

Ne használja a Precisa szemcseppet naponta egy alkalomnál többször, mert a gyakoribb alkalmazás ronthatja a kezelés hatásosságát. A Precisa szemcseppet az orvos utasítása szerint alkalmazza, addig, amíg orvosa azt nem mondja, hogy abba kell hagynia az alkalmazást.

Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél A készítmény biztonságosságát és hatásosságát gyermekek és serdülők esetében nem igazolták, ezért használata nem javasolt. Kontaktlencse-viselők Ha Ön kontaktlencsét visel, vegye ki kontaktlencséit a Precisa szemcsepp alkalmazása előtt. A Szemcsepp gyógyszer becseppentése után várjon legalább 15 percet, mielőtt visszahelyezné azokat.

A becseppentés technikája: - Mossa meg a kezét, és vegyen fel kényelmes testhelyzetet.

TOBREX 3 mg/ml oldatos szemcsepp - Gyógyszerkereső - Hájozsefistvan.hu

A belső sapkát tartsa meg, a külső védőkupakot eldobhatja. Ez segít megakadályozni, hogy szemcsepp gyógyszer hatóanyagok a latanoproszt és a timolol a szervezet más részeibe jussanak.

a rossz látás betegségének neve látótér kiesés tünetei

Ha a Precisa szemcseppet más szemcseppekkel egyidejűleg alkalmazza A Precisa és más szemcseppek alkalmazása között legalább 5 percnek el kell telnie.

Ha az előírtnál több Precisa szemcseppet alkalmazott Ha az előírtnál több Precisa szemcseppet alkalmazott, kisfokú szemirritációt tapasztalhat, könnyezhet, vagy a szemei bepirosodhatnak.

Должно быть, это какая-то ошибка. Подумайте о юридических последствиях. Если ты по-прежнему хочешь, как говорила после своего пробуждения, вступить в контакт с сетью, пережить то, что описывал Ричард. - Случилось так, что великое несчастье поразило планету, и жить на суше стало невозможно. - Еще целый час назад я сообщил Серанис и всем друзьям, что отправляюсь с .

Ezek a tünetek általában elmúlnak, de ha aggódik emiatt, kérje ki kezelőorvosa tanácsát. Ha lenyelte a Precisa szemcseppet Ha véletlenül lenyelte a Precisa szemcseppet, tájékoztassa erről kezelőorvosát.

Szemcsepp - Szemerősítő vitamin

Ha nagy mennyiségű Precisa szemcseppet nyelt le, hányinger, hasi fájdalom, fáradtság, kipirulás, szédülés és izzadás jelentkezhetnek Önnél. Ha elfelejtette alkalmazni a Precisa szemcseppet Ha egy napi csepegtetés kimaradna, és közel van a következő becseppentés ideje, ne pótolja az elmaradt adagot, hanem a következő, szokásos időpontban csepegtessen. Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

Ha idő szemcsepp gyógyszer abbahagyja a Precisa szemcsepp alkalmazását Ha abba akarja hagyni a Precisa szemcsepp alkalmazását, beszélje meg ezt kezelőorvosával. Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Szemcsepp - Szemerősítő vitamin - Szeme egészségéért

Lehetséges mellékhatások Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Mellékhatás jelentkezésekor általában tovább folytathatja a szemcsepp alkalmazását, ha a 2 75 látás az, ha a mellékhatás súlyos.

Ha szemcsepp gyógyszer egy jelentkező mellékhatás miatt, forduljon orvoshoz vagy gyógyszerészhez. A Precisa szemcsepp alkalmazását ne hagyja abba anélkül, hogy erről beszélt volna orvosával. Mint más helyileg alkalmazott szemészeti készítmény, a Precisa szemcsepp hatóanyagai is felszívódnak a szervezetbe.

Helyi szemészeti alkalmazást követően a mellékhatások ritkábban fordulnak elő, mint amikor a gyógyszert szájon át veszik be vagy vénába adják.

homályos látás milyen vitaminokat igyon látás és nikotin

A megfigyelt legsúlyosabb mellékhatások szisztémás jellegűek, köztük a szívritmuszavar, szívroham, szívelégtelenség, pangásos szívelégtelenség a lábak és a lábfejek felgyülemlő folyadék miatti megdagadásával járagyi érbetegséggel kapcsolatos események sztrókaz agy csökkent vérellátása.

Ezek a mellékhatások a szemcsepp helyes alkalmazásával, becseppentés után a belső szemzug nyomásával lásd 3. Amennyiben az egész testre kiterjedő allergiás reakciókat, mint például bőr alatti duzzanat mely megjelenhet az arcon és a szemcsepp gyógyszer, és elzárhatja a légutakat, amely légzési vagy nyelési nehézséget okozhatilletve egyéb súlyos, hirtelen fellépő, életet veszélyeztető allergiás reakciót tapasztal, azonnal hagyja abba a Precisa szemcsepp alkalmazását, és forduljon kezelőorvosához.

A legfontosabb mellékhatás a szemszín fokozatos, maradandó megváltozásának a lehetősége. A Precisa szemcsepp alkalmazásakor az alábbi szemészeti szemcsepp gyógyszer fordulhatnak elő: Nagyon gyakori mellékhatások ből több mint 1 beteget érinthet : - A szem színének fokozatos megváltozása, a szem - íriszként ismert - színes részében a barna pigment mennyiségének felszaporodása miatt. A kevert kékesbarna, szürkésbarna, sárgásbarna vagy zöldesbarna szemszínűeknél a színváltozás valószínűbb, mint azoknál, akiknek a szemcsepp gyógyszer egyszínű kék, szürke, zöld vagy barna szeműek.

a látás kezelése normális látás hipnológus

A szemszín megváltozása éveket is igénybe vehet. A színváltozás maradandó lehet és feltűnőbb, ha a Precisa szemcseppet csak az egyik szemben alkalmazza. Úgy tűnik, hogy a szemszín megváltozása nem okoz egyéb problémákat.

A Precisa-kezelés felfüggesztését követően a szem színének változása nem folytatódik.

Szemcseppek

Gyakori mellékhatások ből legfeljebb 1 beteget érinthet : - Szemirritáció égő, viszkető, szúró érzés a szemben vagy idegentest érzés és szemfájdalom.

Nem gyakori mellékhatások ból legfeljebb 1 beteget érinthet : - Fejfájás. További mellékhatások Mint más, szemben alkalmazott gyógyszer, a Precisa hatóanyagai latanoproszt és timolol is felszívódnak a vérbe. A mellékhatások előfordulása szemcsepp alkalmazását követően ritkább, mint amikor a gyógyszert szájon át vagy injekcióban alkalmazzák. Az alábbi mellékhatásokat nem a Precisa szemcsepp, hanem a Precisa két hatóanyagának egyikét latanoprosztot vagy timololt tartalmazó jó látásfordítás készítmények alkalmazása során figyelték meg, ezért ezek is jelentkezhetnek Önnél, ha Precisa szemcseppet használ.

A felsorolt mellékhatások között vannak olyanok, amelyeket szemészeti célra alkalmazott béta-blokkolók például timolol alkalmazása során figyeltek meg.

Mellékhatások bejelentése Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

Hogyan kell a Precisa szemcseppet tárolni? A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! A dobozon és a tartályon feltüntetett szemcsepp gyógyszer idő Felhasználható: szemcsepp gyógyszer ne szemcsepp gyógyszer ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap szemcsepp gyógyszer napjára vonatkozik.

Betegtájékoztató: információk a felhasználó számára

A felbontatlan gyógyszer hűtőszekrényben 2 °C - 8 °C tárolandó. Szemcsepp gyógyszer fénytől való védelem érdekében a tartályt tartsa a dobozában. Felbontás után: legfeljebb 25 °C-on tárolandó. A felbontást követő 4 héten belül a szemcseppet fel kell használni.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

A csomagolás tartalma és egyéb információk Mit tartalmaz a Precisa szemcsepp? Egy csepp körülbelül 1,5 mikrogramm latanoprosztot és mikrogramm timololt tartalmaz. Milyen a Precisa szemcsepp külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

mi káros a látásunkra objektív jövőkép

Tiszta, színtelen, steril, látható részecskéktől mentes oldat. Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

Lásd még