Szemészeti vizsgálat, NORMÁL NÉZET

szemészeti vizsgálat

PLUSOPTIX Szemészeti alapvizsgálat Az alapvető szemészeti vizsgálat részei: Először a szem funkciói közül a látás élességét határozzuk meg számítógépes refraktometriával, majd próbalencsékkel ellenőrizzük a méréseket távolra és közelre.

szemészeti vizsgálat

Vizsgáljuk a szemmozgásokat, valós vagy rejtett kancsalságot. Megnézzük a két szem megfelelő együtt működését Polatest ábrákkal. Réslámpával történik a szem biomikroszkópos vizsgálata, majd pupillatágító szemcseppet adunk és különböző lencsékkel nézzük át a mélyebb részeket és a szemfeneket.

Szöveg csökkentése

A vizsgálatok a szem érintése nélkül történnek, teljesen fájdalmatlanok. Panaszmentes páciensnél és ha mindent rendben találunk, ezzel be is fejezzük, ha kell, felírjuk a megfelelő szemüveget. Amennyiben valamilyen gyanú felmerül kezdődő szembetegségről, további speciális műszeres méréseket, vizsgálatokat végzünk.

szemészeti vizsgálat

A mérés a szem érintése nélkül történik, tehát teljesen fájdalmatlan és néhány másodpercig tart. Mikor használjuk?

  • Testedzés a látáskorlátok javítására
  • Szemészeti vizsgáló eljárások | Szemészeti Klinika

Glaukómás betegeken ezzel vizsgáljuk a látóidegfőt és az idegrost réteget. Nemcsak a látás tehetetlensége diagnózis felállításában, a károsodás mértékének meghatározásában fontos, de nagy segítség a szemészeti vizsgálat eredményességének megítélésében.

  1. Az arc zsibbad, a látás romlik
  2. Szaggatott homályos látás
  3. Holisztikus látás
  4. Képzett szakembereink a fejlett OCT szemészeti diagnosztikus, optikai elven működő eszköz segítségével a szemfenék képleteiben ideghártya, látóideg és sárgafolt keletkezett elváltozásokat vizsgálják, amelyek a látásélességre lehetnek befolyással.
  5. Csökkent az egyik szem látásélessége
  6. Mi a különbség a szemészeti és a látásvizsgálat között?
  7. A szem eredetű fejfájások okai a következők lehetnek: Heveny glaukoma Fénytörési hiba Szemizom-egyensúlyzavarok, intermittáló vagy bénulásos kancsalság A szemészeti eredetű fájdalmak jelentősége jelentősen túlbecsült, és a fejfájást gyakran hozzák kapcsolatba a látással.

Octopus Látótér Mi ez? A szem érintése nélküli, teljesen fájdalmatlan vizsgálat, percig precíz odafigyelést igényel, mert jelzéseket küld és arra reagálni kell. Különböző eredetű látótér kiesések pontos feltérképezése.

Ultrahang vizsgálat Mi ez? Magas frekvenciájú hang hullámokkal vizsgáljuk a szem belső részét.

szemészeti vizsgálat

A vizsgálat teljesen fájdalommentes, ülő helyzetben történik,az ultrahang fejet a csukott szemre helyezzük, a szemhéjat puha géllel kenjük be. Néhány percig tart a mérés. Üvegtesti leválás, homályok, ideghártya és szemfenéki betegségeknél.

Minden olyan esetben, ahol szemtükörrel nem lehet jól látni, mert szürkehályog, hegek vagy vérzés eltakarja a fény útját.

Szemészeti vizsgálatok

OPD scan- szaruhártya topográfiás és magasabb rendű aberrációinak vizsgálata Újdonság! A szem fénytörését minden eddiginél pontosabban határozza meg.

szemészeti vizsgálat

Nemcsak átlagos fényviszonyok melletti dioptriát mér, hanem szürkületi, gyengébb fénynél megváltozott fénytörést is kimutatja. A szaruhártya felszínéről pontos térképet, topográfiát készít, meghatározza a szem un.

szemészeti vizsgálat

Szükség van rá egyes szaruhártya betegségek diagnozisához, lézeres műtétek előtt. Szürkehályog műtét előtt állóknál szemészeti vizsgálat eddigieknél is pontosabb lencse tervezést tesz lehetővé.

Milyen vizsgálatokat szükséges elvégezni a szemészeti szakorvosi vizsgálat alkalmával?

Minden esetben, ha nem magyarázható, hogy a betegnek miért gyengébb a látása. Lézeres látásjavító műtétek előtt és után is ismernünk kell ezt az értéket. A szem tengelyhosszának mérése szürkehályog műtét előtt ezzel a módszerrel történik.

szemészeti vizsgálat

Lásd még