Vajon látássérülés. Vajon hogyan boldogulnak látássérült embertársaink a hétköznapi ügyintézés során Vas megyében?

Távoli segítségnyújtás látássérült emberek számára – Távszem - Távszem

Az EFOP A projekt célja, hogy a vak és gyengénlátó emberek akadálymentesen használható mobileszközök segítségével az ország minden pontján azonos eséllyel jussanak magas színvonalú internet alapú segítő szolgáltatáshoz.

Látássérült felnőttek olvasási szokásai Heves megyében

A távszolgáltatás okoseszközökről egyaránt folyamatosan elérhető lesz az év minden napján. A kétéves projekt utolsó hónapjában zajló nyilvános tesztidőszak során a felhasználók megoszthatják tapasztalataikat és fejlesztési ötleteiket a projekt megvalósítóival. Országszerte látássérült személy kap a Távszem használatára alkalmas készüléket.

A távolból helyettünk látnak majd — Elindult a Távszem projekt Három konzerv közül vajon melyik a kukorica, a bab és a borsó?

Jóga vakon? Simán! Neked mi a kifogásod? - Jógagyakorlás és interjú Kurucsai Szabolccsal

A harisnyám fekete, de vajon szivecskés-e, vagy pöttyös? Milyen színű nyakkendő illik egy halványkék inghez?

vajon látássérülés hogyan lehet helyreállítani a látást szódabikarbónával

Mikor jár le a felvágott? Mit mutat a villanyóra?

  1. Gyász Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy a szerető édesanya, nagymama, dédi, anyós és rokon DR.
  2. Megjelent a Látássérülés - Sérült látás?
  3. A WHO októberében a hivatalos honlapján közreadott egy cikket, mely szerint a világon 2,2 milliárdra tehető azon emberek száma, akik valamilyen szintű látásveszteségben szenvednek.
  4. Vizuális hangerő-ellenőrzés

Mit írnak a postai értesítőn? Csupa mindennapos kérdés egy háztartásban, amire az, akinek nincs baj a látásával, gond nélkül tudja a választ. Aki viszont vak vagy gyengénlátó, annak komoly nehézséget, netán kínos szituációt is okozhat akár csak egy is közülük.

Megjelent a Látássérülés - Sérült látás? című könyv

Egy két látássérült emberből álló háztartásban naponta számtalan olyan vajon látássérülés van szükség, aminek megszerzésére az érintettek még a legmodernebb segédeszközök használatával is csak korlátozottan képesek.

A színfelismerő megmondja, hogy fekete a harisnya, de egy temetésre mégse lehet elmenni olyanban, amin apró piros szívecskék vannak. Ugyanígy fel lehet ismerni egy ing és egy nyakkendő színét, de azt még ekkor sem feltétlenül lehet tudni, hogy az egyik csíkos, míg a másik pöttyös.

A postai értesítőt be lehet szkennelni, de a vajon látássérülés kézírását sajnos a karakterfelismerő sem fogja tudni kibetűzni.

Két univerzum határán, avagy hová tartoznak a gyengénlátók? További szolgáltatásaink Vakok és Gyengénlátók Komárom-Esztergom Megyei Egyesülete Vakokról látóknak Vajon látássérülés, Szellemvasút A szabadidő eltöltése látássérülteknél sport, művészetek, számítástechnika A vizuális kultúra a látássérült gyermekek számára nem, vagy nehezen hozzáférhető.

Segítségért videótelefonálhatunk egy vajon látássérülés vagy ismerősünknek, ha egyáltalán elérjük, de lehet, hogy munka vagy családi program közben zavarjuk meg. A szolgáltatás az év minden napján, a nap vajon látássérülés órájában elérhető lesz A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége egy olyan távsegítő alkalmazás kifejlesztésére és az ehhez kapcsolódó internet alapú szolgáltatás elindítására nyert el közel millió forint támogatást, ami ezeknek a mindennapi nehézségeknek a megoldásában segíti majd a felhasználókat.

vajon látássérülés hogyan befolyásolja az életkor a rövidlátást

A Távszem alkalmazás egy okostelefon vagy táblagép segítségével kapcsolja össze a vak vagy gyengénlátó felhasználót az ép látású operátorral, aki a távolból, a látássérült személy okos eszközének kamerája segítségével lát majd helyette és szóbeli kommunikációval segíti a számára szükséges információk megszerzését.

Azaz megmondja, milyen színű és mintájú a harisnya vajon látássérülés a nyakkendő, felolvassa a postai értesítőt vagy az élelmiszer nevét, összetevőit és lejárati dátumát, stb. A Távszem szolgáltatás az év vajon látássérülés napján, a nap huszonnégy órájában elérhető lesz a látássérült felhasználók számára, akik közül nyolcszázan okostelefonhoz is jutnak majd a projekt támogatásával.

vajon látássérülés a látás javulása amblyopia-val

A készülékek az MVGYOSZ tagegyesületeinek látássérült tagjai vajon látássérülés kerülnek kiosztásra, de természetesen bárki más is igénybe veheti majd a szolgáltatást a saját okostelefonján keresztül, az alkalmazás ingyenesen letölthető lesz. Tréning A két évig tartó Távszem projekt nyitóeseményére Az alkalmazás működéséről és vajon látássérülés szolgáltatás lényegéről Dr.

Nagyné Berke Mónika, a projekt szakmai vezetője tájékoztatta a nagy számban megjelent érdeklődőket. Elmondta, hogy a távsegítséget olyan operátorok biztosítják majd, akik egy vajon látássérülés komplex képzésen sajátítják el a szolgáltatás magas színvonalát és az ügyfelek személyiségi jogainak védelmét garantáló készségeket és tudásanyagot.

Vajon hogyan boldogulnak látássérült embertársaink a hétköznapi ügyintézés során Vas megyében?

A felkészítés folyamán érzékenyítő tréningen is részt vesznek majd a jelentkezők, vajon látássérülés olyan praktikákat is el kell majd sajátítaniuk a gyakorlatban, hogy például hogyan magyarázzák el egy látássérült ügyfélnek, hogy merre és hogyan irányítsa a telefon kameráját az általa látni kívánt dologra. A projekt sikeres megvalósítását tagegyesületenként egy-egy mentor is segíti majd, az ő feladatuk lesz az okostelefonok és a Távszem alkalmazás használatának betanítása az azt igénylő vak és gyengénlátó egyesületi tagok részére.

vajon látássérülés látásbetegségek könyve

Az operátorok és mentorok alkalmazásával a Távszem projekt közel 50 munkahelyet is teremt elsősorban megváltozott munkaképességű álláskeresőknek.

Lásd még